АТС "Квант" ___________Фірма "Каскад"
Вівторок, 16.04.2024, 20:36
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту


  • Форма входу

    Пошук



    Сторінка АТС "Квант"

    Група АТС "Квант"

    Головна » 2012 » Вересень » 28 » Ахметов готується купити частку в Укртелекомі
    10:47
    Ахметов готується купити частку в Укртелекомі

    Ахметов готується купити частку в Укртелекомі

    Ахметов готується купити частку в Укртелекомі
    Рінат Ахметов

    Угода про купівлю частки в Укртелекомі групою СКМ перебуває в завершальній стадії.

    Власники Укртелекому домовилися з СКМ Ріната Ахметова про входження групи в капітал компанії, повідомило джерело, знайоме з умовами майбутньої угоди. За його словами, сторони досягли принципової домовленості, і угода СКМ з нинішнім власником - австрійським концерном EPIC - знаходиться в завершальній стадії. Сторони оголосять про неї в найближчі дні.

    В матеріалі "СКМ бере трубку", в СКМ не підтвердили, але і не спростували інформацію про підготовлювану покупці оператора, але додали, що "знайомі з інформацією про можливий продаж пакету акцій Укртелекому". Про переговори сторін також знає одне з джерел "Комерсант", знайомих з планами СКМ, і один з колишніх телеком-чиновників. Однак, за словами останнього, "хоча переговори і ведуться, до закриття операції ще далеко".

    Формально власниками EPIC є його керуючі партнери: Пітер Гольдшайдер, Густав Вюрмбок і Франц Лансшутцер (24%, 24% і 5% акцій відповідно), а також Бріджит Гольдшайдер і Марина Вюрмбок (по 23,5%). Але учасники телекомунікаційного ринку на правах анонімності неодноразово стверджували, що EPIC учувствовать у приватизації Укртелекому в інтересах "групи донецьких бізнесменів, близьких до влади".

    За словами співрозмовника видання, знайомого з подробицями підготовлювану угоди, частка цих бізнесменів не зміниться, а СКМ отримає міноритарний пакет, яким нібито володіли глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, Пітер Гольдшайдер і член наглядової ради оператора Георгій Дзекон.

    "Однак публічно буде оголошено про продаж 92,79% акцій компанії СКМ. При цьому група отримає Укртелеком в управління, а основні власники, як і зараз, залишаться в тіні", - стверджує співрозмовник видання. За його словами, угода буде оформлена через продаж групі СКМ кіпрської EPIC Telecom Invest Ltd, яка володіє акціями Укртелекому через українську "дочку" ЕСУ.

    Причиною угоди став розрив відносин між основною групою акціонерів компанії та міноритаріями, стверджує джерело. Георгій Дзекон і його партнери були звинувачені у зловживанні службовим становищем: більшість контрактів Укртелекому по будівництву мереж були оформлені на підконтрольну менеджеру компанію Пріоком. У минулому році Дзекону довелося залишити посаду глави правління, який він займав вісім років, і стати членом наглядової ради, хоча фактично він продовжив керувати компанією.

    Результатом конфлікту стало і те, що угода з СКМ не буде оплачена грошовими коштами, стверджує джерело. У 2010 році СКМ, який вважали одним з основних претендентів на купівлю Укртелекому, назвав компанію переоціненою. Правда, з моменту приватизації ринкова капіталізація оператора знизилася на 55%, до 4,9 млрд. грн.

    Власником 92,79% акцій Укртелекому є концерн EPIC, який був єдиним учасником приватизаційного конкурсу, що відбувся в минулому році. Його умови були складені так, що до конкурсу не був допущений цілий ряд зарубіжних телекомунікаційних груп, які виявляли інтерес до активу: Deutsche Telekom, FransTelecom, Nortelecom, Связьинвест та VimpelCom. В результаті Укртелеком був куплений за 10,575 млрд. грн.

    Переглядів: 615 | Додав: kvant | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    НОВИНИ
    «  Вересень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    [ Додати ] Каталог новин

    Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz