АТС "Квант" ___________Фірма "Каскад"
П`ятниця, 19.04.2024, 08:27
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту


  • Форма входу

    Пошук



    Сторінка АТС "Квант"

    Група АТС "Квант"

    Головна » 2013 » Липень » 25 » wi-fi
    15:06
    wi-fi

    wi-fi

    Нацкомісія спростовує інформацію про плату за пристрої з wi-fi




    Інформація про можливе стягнення додаткової плати за ввезення в Україну пристроїв, що підтримують wi-fi, не відповідає дійсності, повідомила прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

    Згідно з повідомленням, 16 липня 2013 року комісія прийняла за основу проект рішення НКРЗІ "Про затвердження переліку радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, для ввезення яких, в тому числі переміщення у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, не потрібні дозволи".

    "Рішення комісії викликало резонансну увагу з боку ЗМІ та було висвітлено багатьма друкованими та інтернет-виданнями, телеканалами. Проте моніторинг публікацій і повідомлень свідчить про недостатню інформованість представників ЗМІ з цих питань, що створює умови для викривленого сприйняття суспільством дій регулятора", – констатує комісія.

    Як повідомляє НКРЗІ, відповідно до закону "Про радіочастотний ресурс України" ввезення з-за кордону, реалізація та експлуатація радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв (далі – РЕЗ та ВП) здійснюється на дозвільній основі, що є елементом захисту громадян України від неякісної продукції. Але НКРЗІ, відповідно до частини другої 2 статті 29 закону, має право визначати перелік радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв, для ввезення з-за кордону та експлуатації яких не потрібні дозволи.

    НКРЗІ у 2010 році затвердила такий перелік пристроїв, у якому зазначено тип радіообладнання, смуги радіочастот, у яких експлуатується обладнання з мінімальними технічними характеристиками, й дозволена потужність передавача. В разі перевищення цих технічних характеристик РЕЗ та ВП їх ввезення регулюється іншими нормативними документами.

    "Технічний прогрес не стоїть на місці, триває розвиток ідей, технологій, їх реалізація, у результаті чого створюються нові радіоелектронні пристрої для широкого застосування у повсякденному житті споживачів. З огляду на це НКРЗІ розробила новий перелік", – повідомляє НКРЗІ.

    Перелік доповнено новими типами обладнання, конкретизовано типи обладнання бездротового доступу до мережі Інтернет, яке, зокрема, застосовує радіотехнологію широкосмугового радіодоступу (wi-fi), збільшено кількість типів та видів обладнання.

    Для деяких типів обладнання, що ввозиться на бездозвільній основі, запропоновано збільшити дозволену потужність випромінювання зі 100 мВт до 200 мВт, зокрема, для персональних комп’ютерів та адаптерів радіодоступу, що зменшує кількість обладнання, яке ввозитиметься на дозвільній основі.

    "Перелік не передбачає додаткових стягнень, а сприяє створенню належних умов для збільшення кількості обладнання, яке ввозитиметься на бездозвільній основі, зокрема із застосуванням wi-fi, зменшує витрати при ввезенні обмеженої кількості обладнання для власного використання", – зазначає комісія.

    Нагадаємо, у ЗМІ поширилася інформація про те, що Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації збирається включити пристрої, що підтримують wi-fi, до переліку товарів, імпорт яких має узгоджуватися з Українським Держцентром радіочастот.

    Переглядів: 874 | Додав: kvant | Теги: Wi-Fi | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    НОВИНИ
    «  Липень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    [ Додати ] Каталог новин

    Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz